1. augusta 2019 SEO24 Mastermind

Synonymá a súvisiace kľúčové slová

Súvisiace kľúčové slová, synonymá a prečo ich používať

SEO súvisiace kľúčové slová a synonymá

SEO obľubuje kľúčové slová. To sú slová, ktoré ľudia hľadajú na internete. Slová, vďaka ktorým sú vaše príspevky a stránky hodnotené. Na nájdenie dokonalého kľúčového slova na optimalizáciu vášho článku je potrebné tomu venovať veľké úsilie. Prečo by ste preto toto kľúčové slovo nemali opakovane používať? Prečo by ste mali používať synonymá a súvisiace kľúčové slová? Pomôže to zlepšiť vaše hodnotenie? Vlastne: Áno! Ako v skutočnosti: použitie synoným a súvisiacich kľúčových slov je správnym spôsobom ako si pomôcť pri hodnotení. V tomto príspevku vysvetlíme prečo.

Dobrý spisovateľ mieša veci!

Najdôležitejším dôvodom, prečo by ste mali používať synonymá a súvisiace kľúčové slová, je to, že váš text bude oveľa príjemnejší na čítanie. Ak píšete text o „koláčoch“ a slovo „koláč“ použijete v každej druhej vete, váš text bude nudný. Čitatelia prestanú čítať a kliknú preč. Stratíte svoje publikum. Preto by ste mali veci kombinovať. Slová ako „buchta“ alebo „zákusok“ môžu slúžiť ako synonymá výrazu „koláč“. Súvisiace kľúčové slová by boli napríklad „sladkosť“ alebo „torta“, ktoré síce nie sú skutočné synonymá pre „koláč“, ale sú stále relevantné.

Aby bol text atraktívny pre čitateľa, mal by byť veľmi rozmanitý. Môžete ho meniť mnohými vecami a spôsobmi. Napríklad môžete skúsiť striedať dlhé vety s kratšími. To robí text oveľa atraktívnejším. Môžete tiež skúsiť striedať postupnosť slov. Najdôležitejším nástrojom je však meniť spôsob podľa presných slov, ktoré používate. Najmä ak sa snažíte zaradiť na long-tail kľúčovú frázu, napríklad „Pekáreň v Žiline“. Ak použijete túto presnú kľúčovú frázu vo viacerých vetách, bude sa to čítať hrozne. Na druhej strane použitie synoným a súvisiacich kľúčových slov robí text oveľa atraktívnejším.

Ale počkať: čo hustota kľúčových slov?

Je dôležité, aby ste svoje kľúčové slovo pre zameranie pravidelne používali, nemali by ste to však preháňať. Za starých čias mali SEO experti tendenciu napĺňať svoje texty množstvom kľúčových slov. Google tak bude rozumieť tomu, o čom je text a podľa toho ho hodnotí. Ale Google už nie je taký hlúpy. Dokáže čítať a porozumieť textu.

Je dôležité, aby ste počas svojho príspevku niekoľkokrát použili kľúčové slovo so zameraním. Kľúčové slovo zamerania je slovo alebo fráza, ktorú vaše publikum hľadá. Táto presná zhoda zostáva dôležitá. To sú slová, ktoré vaše publikum používa, slová, ktoré vaše publikum očakáva. Namiesto toho, aby ste kľúčové slovo so zameraním používali znova a znova, mali by ste však kombinovať synonymá a súvisiace kľúčové slová.

Ako často by ste mali používať synonymá?

Použitie synoným versus použitie kľúčových slov zameraných na zmenu nie je presná veda. Najdôležitejším kritériom je čitateľ. Čítajte a znova čítajte text. Je to pekné a ľahko čitateľné? Alebo ste naštvaní neustálym používaním určitého pojmu? Umožnite ostatným prečítať váš text. Požiadajte ich o spätnú väzbu.

Ak potrebujete viac usmernení, váš SEO poradca Vám pomôže používať synonymá a súvisiace kľúčové slová. Doplnok môže kontrolovať, či ste tieto synonymá použili napríklad vo svojom popise metadát, úvode, podnadpisoch alebo alternatívnom texte obrázka.

Ešte jeden krok: využite tieto synonymá vo svoj prospech

Google rozumie textom a zohľadňuje súvisiace koncepty a synonymá. Google za starých čias nebol taký chytrý. Dnes však chce slúžiť svojim používateľom čo najlepšími výsledokami. Dokáže rozpoznať súvisiace subjekty. Google chce nakoniec slúžiť iba na čítanie textov.

Takže sa uistite, že doručujete! Pomyslite na synonymá pre kľúčové slovo alebo frázu a použite ich vo svoj prospech. Nájdite si chvíľku a pokúste sa prísť s niekoľkými alternatívami pre vaše kľúčové slovo. Myslite na veci, ktoré úzko súvisia s vaším kľúčovým slovom. Zadajte tieto slová do analýzy SEO a nezabudnite ich použiť vo svojom texte. Zvýšite svoje šance na hodnotenie a čo je dôležitejšie: váš obsah bude príjemnejší na čítanie, ak budete používať synonymá a súvisiace kľúčové slová!

,