7. novembra 2019 SEO24 Mastermind

Každodenná optimalizácia

Každodenná optimalizácia webových stránok

Search Engine OptimalizationMnohí z vás sa prihlasujú na vaše stránky každý deň alebo aspoň raz týždenne. Každodenná optimalizácia je náročný proces. Ak spravujete blog pre malé podniky alebo blog pre jedného človeka, nemôžete (vždy) tráviť veľa času so svojím SEO, musíte urobiť aj iné veci! Tu diskutujeme o niekoľkých malých, ale vplyvných veciach, na ktorých by ste sa mali snažiť každý deň až týždeň pracovať, aby ste udržali prehľad o svojom SEO.

Dlhodobá stratégia SEO vs každodenná optimalizácia

Predtým, ako sa ponoríme do denných a týždenných úloh SEO, na ktorých by sme mali pracovať, mali by sme zdôrazniť dôležitosť dlhodobej stratégie SEO. Aj keď je dobré mať k dispozícii zoznam rýchlych úloh v oblasti SEO, uistite sa, že dávate pozor na väčší obraz. Mali by ste založiť svoju stratégiu na rozsiahlom výskume kľúčových slov, pozrieť sa na zámer vyhľadávania, stanoviť ciele a analyzovať, ako sa vašej stránky darí. Holistické SEO je veľa práce, ale nakoniec sa to oplatí!

V dňoch, ktoré máte na svojom webe k dispozícii len asi hodinu, zvážte vyriešenie jednej z nasledujúcich úloh.

  1. Uistite sa, že váš obsah zostáva aktuálny
  2. Pracujte na svojej vnútornej štruktúre
  3. Udržiavajte svoj web na dobrej ceste
  4. Práca na vašom technickom SEO
  5. Sledujte svoje analytické údaje
  6. Udržujte svoju prítomnosť na sociálnych médiách

1. Uistite sa, že váš obsah zostáva aktuálny

Obsah je dôležité hodnotiť, a preto by ste sa mali snažiť pravidelne pridávať nový obsah a aktualizovať existujúci obsah. Písanie a publikovanie nového obsahu alebo aktualizácia existujúceho obsahu je niečo, čo by malo byť súčasťou každodennej optimalizácie webových stránok. Nemusíte zverejňovať nový príspevok každý deň, len sa snažte dodržať rozvrh publikovania, ktorý je pre vás realistický. Ak napríklad každú stredu uverejníte (nový) príspevok, vaše publikum sa na to bude vedieť včas tešiť!

2. Pracujte na svojej vnútornej štruktúre

Práca na dobrej internej štruktúre je ako spustiť červený koberec pre Google. Ale ako vaše stránky neustále rastú, mali by ste pokračovať v zdokonaľovaní tejto internej štruktúry prepojenia.

3. Udržiavajte svojho web na dobrej ceste

Väčšina z vás bude súhlasiť s tým, že je lepšie robiť každý deň trochu upratovania, než čakať, až sa z domu stane obrovský špinavý neporiadok. To isté platí pre váš web: Nečakajte, až sa počet stránok stane nezvládnuteľný, zostaňte na špičke!

4. Práce na vašom technickom SEO

Mnoho technických úloh v oblasti SEO vyžaduje čas a odborné znalosti alebo nemusí byť súčasťou vašej každodennej rutiny. Napriek tomu sú veci, na ktoré by ste sa mali pravidelne obracať. Kanibalizmus obsahu alebo zbytočné stránky sú len malým zrnkom v mori technického SEO.

5. Sledujte svoje analytické údaje

Google Analytics obsahuje veľa zaujímavých údajov, ktoré môžete použiť na optimalizáciu svojich webových stránok. Zvládnutie každého aspektu služby Google Analytics však vyžaduje veľa času. Ak nemáte dostatok času na to, aby ste sa mohli potápať a máte len malé znalosti o analytickom nástroji, môžete stráviť nejaký čas raz za týždeň prehliadaním dvoch prehľadov.

6. Udržujte svoju prítomnosť na sociálnych médiách

Pravdepodobne ste aktívny na jednej alebo viacerých platformách sociálnych médií. Pravidelné zverejňovanie aktualizácií pre vašich odberateľov je dobrý nápad, aby bolo jasné, že váš účet je nažive. Môžete zdieľať svoje blogové príspevky, ale aj fotografie, ktoré robíte, udalosti z vášho každodenného života, ďalšie články, ktoré vás zaujímajú, atď. … Svoje publikum poznáte najlepšie, viete, čo sa im bude páčiť. A keď už ste pri tom, skúste tiež pravidelne komunikovať s ľuďmi, ktorí zanechávajú komentáre na vašich stránkach sociálnych médií, aby ste ich udržali v interakcii.

, ,