27. augusta 2019 SEO24 Mastermind

Lepší autor príspevkov

Ako byť lepší autor

SEO Lepší autor

SEO lepší autor

Obsah je pre SEO nevyhnutný, pretože Google tento obsah číta a chápe. Čítanie a porozumenie obsahu je ľahšie, ak je text dobre napísaný. Ako sa ale stať lepším autorom pre človeka aj pre Google? Niektorí ľudia sú obdarení vynikajúcimi písacími schopnosťami, iní sa však snažia trochu viac. Ak však teraz píšete zle, neznamená to, že sa to nemôžete zlepšiť. Existuje veľa aspektov dobrého blogu, ktoré sa môžete naučiť robiť dobre.

V tomto blogovom príspevku sa dozviete 5 tipov, ktoré vám pomôžu aby ste boli lepší autor.

1. Príprava autora je všetko

Najmä ak nie ste skúseným spisovateľom, mali by ste vždy začať s náležitou prípravou. Správna príprava znamená, že musíte veľa premýšľať. Zamyslite sa nad otázkami ako: prečo píšem tento článok? Kto sú moji čitatelia? Čo chcem, aby moji čitatelia vedeli, chápali alebo robili po prečítaní môjho článku? Čo je témou tohto článku? Aká je hlavná správa, ktorú chcem poslať publiku?

2. Štruktúra, štruktúra, štruktúra

Vždy by ste sa mali uistiť, že váš text má dobrú štruktúru. Pre vaše publikum to bude mať veľký význam (a aj pre spoločnosť Google v tejto veci). Ak odseky nasledujú jeden po druhom v logickom poradí, bude oveľa ľahšie pochopiť hlavnú správu. Zamyslite sa nad rôznymi vecami, o ktorých chcete diskutovať v článku, nie ako autor ale ako čitateľ. Premýšľajte o tom, v akom poradí by ste sa mali týmito problémami zaoberať. A potom to napíšte. Napíšte pár slov o každom odseku, ktorý chcete napísať.

Štruktúrovanie textu znamená pomôcť čitateľovi pochopiť, o čom je váš text. Pomôžte svojim čitateľom pridaním podnadpisov a obrázkov. Uistite sa, že odseky nie sú príliš dlhé.

3. Píšte krátke vety

Nepíšte vety, ktoré sú dlhšie ako 20 – 25 slov. Ak ešte nie ste najlepší autor, bude to najlepšia cesta. Dlhšie vety sa čítajú omnoho ťažšie. Ľudia sú schopní zvládnuť 20 až 25 slov vo svojich mysliach. Ak píšete vety dlhšie, ľudia na to, aby ich strávili, potrebujú oveľa viac kognitívnej sily. Ak vaše publikum chce skutočne porozumieť, bude si musieť prečítať vety pozornejšie alebo oveľa pomalšie. Okrem toho majú autori tendenciu robiť viac gramatických chýb, keď sú vety dlhšie. Pre každého začínajúceho autora by sme mali jednu radu: aby boli vety krátke a pekné.

Krátke vety sú iba jedným z aspektov čitateľnosti. Aby ste text ľahko prečítali, môžete urobiť niekoľko ďalších vecí. Pokúste sa obmedziť používanie pasívneho hlasu, písať krátke odseky a používať prechodové slová.

4. Pridajte príklady a príbehy

Ak do svojho článku pridáte príklady, zábavné fakty a malé príbehy, bude to pre čitateľa omnoho príťažlivejšie. Používanie príbehov v článku môže pre mnohých autorov znieť skľučujúco, pretože by sa to mohlo zdať ako písanie na vyššej úrovni. Pridanie príkladov je však vynikajúci spôsob, ako vylepšiť čitateľnosť článku. Ak píšete o produkte, nezabudnite pridať niekoľko používateľských príbehov alebo uviesť príklady, ako ľudia produkt používajú. Príklady pomáhajú ľuďom pochopiť, čo máte na mysli, a vylepšiť čitateľnosť vášho textu.

5. Sumarizácia autora!

Každý lepší autor by sa na záver mal vrátiť k hlavnej správe textu. Je to spôsob sumarizovania textu. Bude pravdepodobnejšie, že správa vášho textu bude rezonovať s publikom. Ak použijete príklad vo svojom úvode, skúste použiť rovnaký príklad (trochu odlišný je najlepší) vo svojom závere.

Záver

Každý sa môže naučiť lepšie písať. Každý si môže zlepšiť svoje písacie schopnosti. Potrebujete len trochu praxe a stanete sa lepším autorom. Začnite písaním čitateľných textov. Analýza čitateľnosti SEO vám pomôže dosiahnuť tento cieľ. Vždy môžete kontaktovať www.seo24.sk alebo www.dtp-media.com, a my Vám poskytneme spätnú väzbu a ubezpečíme sa, že vaše vety nie sú príliš dlhé, že používate prechodové slová správne a nepoužívate príliš pasívny hlas. Spätná väzba určite zlepší vaše písanie a spraví z Vás lepšieho autora! Veľa štastia!

,