22. augusta 2019 SEO24 Mastermind

Zrýchlenie webu

Sila rýchlosti stránky: Praktické tipy na zrýchlenie vášho webu

SEO rychlost strankyAko bežní používatelia internetu všetci chceme, aby sa to, čo hľadáme, objavilo okamžite. Preto spoločnosť Google v roku 2010 vydala algoritmus PageRank, vďaka ktorému bola rýchlosť webových stránok a stránok pre indexové prehľadávače vysoko hodnotiacim faktorom pri hodnotení stránok pre výsledky vyhľadávacieho nástroja.

Počas digitálnych rokov sa prejavila zreteľná korelácia medzi rýchlosťou stránky a mierou odchodov návštevníkov. A vzhľadom na to, že udržanie návštevníkov je čoraz dôležitejšie z hľadiska plnenia cieľov v oblasti výnosov a iných ročných cieľov, zrýchlenie webu je jednou z najdôležitejších oblastí zameraných na spokojnosť zákazníkov v súčasnosti.

Osem krokov na urýchlenie vášho webu

Rýchlosť stránky je možné zlepšiť pomocou rôznych metód, ktoré vám umožnia rýchlo zistiť skutočný potenciál webových stránok vašej firmy.

1. Komprimujte súbory

Na kompresiu súborov je vysoko odporúčaným nástrojom Gzip. Gzip vám okrem iného umožňuje znížiť veľkosť súborov HTML alebo CSS a skrátiť celkovú dobu odozvy HTTP. Nepoužívajte Gzip na obrázkových súboroch, pretože to môže mať vplyv na ich kvalitu.

2. Znížte počet presmerovaní

Výsledkom mnohých presmerovaní na vašom webe je viac požiadaviek HTTP, čo môže viesť k zníženiu rýchlosti stránky. Nezabúdajte ani na opravu nefunkčných odkazov, ktoré môžu mať veľký vplyv na dojem používateľa.

3. Odstráňte JavaScript pre zrýchlenie webu

Pokiaľ ide o štruktúru vašich webových stránok, skúste sa zdržať používania JavaScriptu blokujúceho vykreslenie vrátane externých skriptov, ktoré sa načítajú pred ich spustením. Ak sú skripty zadané na vykreslenie obsahu stránky, môžu sa použiť na zabránenie ďalším sieťovým požiadavkám.

Kvôli rýchlosti stránky musí byť obsah z hľadiska množstva menší a musí sa spúšťať pri vysokej rýchlosti, aby sa dosiahol dobrý výkon. Tiež, ak niektoré skripty nie sú rozhodujúce na okamžité vykreslenie, mali by sa urobiť asynchrónne alebo odložené, až kým sa prvé vykreslenie nedokončí.

4. Využite vyrovnávaciu pamäť prehliadača

Zakaždým, keď používateľ navštívi webovú stránku, zhromažďuje vyrovnávaciu pamäť, ktorá obsahuje informácie o šablónach štýlov, obrázkoch, JavaScripte a ďalšie. Keď návštevník znova navštívi tento web, nemusí znova načítať celú stránku čo znamená „zrýchlenie webu“.

Výhodou je rýchlosť stránky, pretože sa tým ušetrí čas strávený odoslaním viacerých požiadaviek HTTP na server. Ďalšou výhodou je zníženie šírky pásma a tým aj celkové náklady na hosťovanie vašich stránok.

5. Vylepšite čas odozvy servera

Pri kontrole času odozvy servera môže byť jeho rýchlosť ovplyvnená mnohými rôznorodými faktormi vrátane množstva návštevníkov vašich webových stránok, až po typ softvéru, ktorý váš server používa a požadované hostingové riešenie.

Ako figúrka v parku by ste sa mali zameriavať na čas do 200 ms. To možno dosiahnuť preskúmaním rôznych výkonnostných metrík a hľadaním vecí, ako je pomalé presmerovanie, nedostatok pamäte alebo pomalé požiadavky na databázu.

6. Vyťažte maximum z distribučných sietí obsahu (CDN)

Jednou z hlavných výhod používania CDN je to, že sa skladajú z viacerých sietí, z ktorých každá vytvára kópiu webovej stránky. Toto sa potom uloží do viacerých geografických dátových centier, ktoré používateľom poskytujú rýchlejší a spoľahlivejší prístup na vaše stránky.

7. Skontrolujte, či sú všetky obrázky optimalizované

Pri importe obrázkov na vaše webové stránky používajte správnu veľkosť a formát súborov (PNG pre grafiku, ktorá má menej ako 16 farieb a JPEG pre fotografie), ako aj ich komprimáciu na webové účely. Čas načítania stránky môže ovplyvniť aj objem obrázkov použitých na vašom webe.

Ak je vaša webová stránka náročná na obrázky, jedným z riešení je spojiť obrázky do menšieho množstva výstupných súborov pomocou Sprite CSS. Tým sa zníži latencia a vyústi sa do zlepšenia rýchlosti vašej stránky, pretože sa tým zníži akákoľvek možnosť oneskorenia.

8. Minimalizujte zbytočné biele priestory

Ak máte medzery, riadky alebo dokonca komentáre, HTML a text sa môžu hromadiť a zvyšovať veľkosť stránky o 10 – 20%, čo negatívne ovplyvňuje rýchlosť načítania stránky. Preto je vhodné skontrolovať vaše stránky a preskúmať každý riadok kódu, aby sa vykonali vhodné zmeny a doplnenia potrebné na maximalizáciu výkonu a tým pádom zrýchlenie webu.

Viac služieb môžete nájsť na https://seo24.sk/sluzby/ alebo https://dtp-media.com/sluzby/.

,