20. augusta 2019 SEO24 Mastermind

Propagácia blogu a rozširovanie publika

Propagujte svoj blog: 6 tipov, ako rozšíriť svoje publikum

Propagacia blogu a rozsirenie publika

Ak píšete príspevky pre svoj blog, chcete publikum. Nikto nechce vystupovať v prázdnej miestnosti! Získanie dobrého umiestnenia vo vyhľadávačoch tým, že urobíte svoje SEO bezchybne, samozrejme pomôže. Ale môžete urobiť viac! V tomto príspevku vám dáme veľa tipov na blogový marketing, aby ste zaistili, že vaše publikum bude rásť!

Tip 1: Začnite misiou

Marketing aj propagácia blogu súvisí so zvyšovaním počtu ľudí, ktorí poznajú a majú radi vašu spoločnosť, vaše produkty, vašu značku. Ak chcete byť úspešný v marketingu, mali by ste si vždy zvoliť marketingové stratégie, ktoré zodpovedajú poslaniu vašej webovej stránky. A na to, samozrejme, musíte správne definovať poslanie svojich stránok! Keď poznáte svoju misiu a čo robí vašu spoločnosť alebo váš web jedinečným, uistite sa, že sa to vždy odráža v obsahu vášho marketingu.

Tip 2: Vyberte marketing, ktorý vyhovuje vašej značke

Marketing a propagácia blogu by mal tiež zodpovedať vašej značke. Branding je spôsob, ktorým chcete prezentovať svoju spoločnosť svetu, vizuálne alebo spôsobom, ktorým komunikujete. Mohlo by to byť dokonca v spôsobe, akým vyrábate svoje výrobky. Možno chcete, aby vaša značka bola in a zaujala mladých ľudí. Možno by ste, ale radšej narazili na tradičného a solídneho zákazníka. Záleží len na vás – hlavne sa uistite, že ste konzistentný. Branding je vecou osobného vkusu a čo je najdôležitejšie, branding by mal odrážať vaše poslanie.

Tip 3: Spoznajte svoje publikum

Dôležitým krokom v marketingu je zistiť, ako vyzerá vaše publikum. Kto sú moji návštevníci? Odkiaľ sú? Ako sa momentálne zapájajú do mojich blogových príspevkov? Na zodpovedanie týchto otázok existujú rôzne druhy výskumov. Google Analytics vám môže poskytnúť niekoľko vynikajúcich informácií. A čo prieskum? Keď budete mať jasný prehľad o tom, ako vaše publikum vyzerá, je oveľa ľahšie osloviť ich napríklad na sociálnych médiách.

Tip 4: Zamyslite sa nad novým publikom!

Teraz, keď už máte predstavu o svojom súčasnom publiku; Pozostáva z ľudí, ktorých chcete osloviť? Ako by ste mohli rozšíriť tento okruh? Zvážili ste všetky potenciálne publiká, ktoré by ste mohli na webe osloviť?

Ak premýšľate o svojom publiku, bude ľahšie nájsť rastový potenciál. Mohlo by sa napríklad stať, že vaše súčasné publikum je veľmi malé, ale pozostáva z presne tých ľudí, ktorých chcete mať na svojom webe. Vaša otázka rastu by potom bola: kde nájdem viac týchto ľudí? Môže sa tiež stať, že vaše súčasné publikum a požadované publikum sú trochu odlišné. Vaša rastová otázka by potom bola: kde nájdem svoje nové publikum?

Tip 5: Nájdite správne platformy

Pre ďalšie marketingové kroky, ktoré podniknete, je dôležité mať jasnú víziu pre ľudí, ktorých chcete osloviť. Snaha osloviť obecenstvo tínedžerov na Facebooku obyčajne nie je dobrá marketingová stratégia. Ani osloviť publikum starších dôchodcov na Instagrame asi nebude najlepší nápad. Obsah vašich príspevkov, ako aj vybraný kanál sociálnych médií, by sa mali dostať k publiku, ktoré chcete osloviť.

Okrem zamerania na sociálne médiá zvážte aj odoslanie bulletinu. Je to vynikajúci spôsob, ako zostať v kontakte so svojimi čitateľmi a pravidelne im odosielať obsah značky, takže ju budú mať na pamäti aj naďalej. Nemusíte prinútiť všetkých, aby sa prihlásili na odber, ale tí, ktorí to urobia, budú veľmi zapojení.

Tip 6: Reklama

Ak máte rozpočet, môžete sa tiež rozhodnúť umiestniť reklamy napríklad na Facebook alebo Google na propagáciu svojho blogu. Facebook ponúka možnosť vylepšiť váš príspevok a ubezpečiť sa, že bude viac vystavený.

Propagácia blogu na Facebooku vám skutočne umožňuje zamerať sa na demografickú skupinu, ktorú by ste chceli osloviť, s nastavením vekovej skupiny, polohy a záujmov, takže je celkom ľahké zacieliť na požadované publikum.

Záver o blogovom marketingu

Vytvorenie stratégie marketingu blogov, ktorá sa rozšíri spolu so stratégiou SEO, pomôže rozšíriť publikum vášho blogu. Spoznajte tak svoju spoločnosť a svoje publikum! Nezabúdajte, že rast sa nerovná viac peňazí. Ak chcete so svojím blogom zarobiť peniaze, môžete urobiť veľa rôznych vecí. Marketing vášho blogu s týmito tipmi vám však určite pomôže nájsť hlas a publikum, ktoré túži počuť, čo musíte povedať!

Viac služieb môžete nájsť na https://seo24.sk/sluzby/ alebo https://dtp-media.com/sluzby/.

,