13. júna 2019 SEO24 Mastermind

Ekologický web

Tipy pre ekologickú webovú stránku

SEO tipy pre ekologicku webovu strankuMinulý týždeň sme oslavovali Svetový deň životného prostredia, ktorý organizuje Organizácia Spojených národov od roku 1974. Rozširujú povedomie o otázkach životného prostredia na celom svete. My veríme, že životné prostredie je zodpovednosťou každého: národov, spoločností aj jednotlivcov. To je dôvod, prečo chceme vysvetliť, ako môžete pomôcť svojej webovej stránke!

Ako ušetriť životné prostredie a zároveň ušetriť peniaze na vašej webovej stránke

Či už ste súčasťou veľkej spoločnosti, samostatne zárobkovo činný webový vývojár, fanúšik s vlastnou webovou stránkou alebo čokoľvek medzi tým, viete, že môžete pomôcť životnému prostrediu s vašou webovou stránkou? Peniaze vytvárajú svet okolo, takže môžete ušetriť aj peniaze. Ako? Pozrime sa na nasledujúce možnosti!

Aktualizácia na najnovšiu verziu PHP

Bohužiaľ, stále existuje veľa webových stránok (WordPress), ktoré ešte nie sú v PHP 7. Nielenže je bezpečnejšie aktualizovať z bezpečnostných dôvodov, ale vedeli ste, že spustenie najnovšej verzie znamená, že používate menej zdrojov, čo znamená menej energie? Doslova zachraňujete svet aktualizáciou svojej webovej stránky na najnovšiu verziu PHP.

Ak si nie ste istí, ako aktualizovať alebo na ktorej verzii PHP ste, obráťte sa na svoj webhosting.

Aktualizácia na najnovšiu verziu PHP znamená väčšiu bezpečnosť a rýchlejšie webové stránky. Ak to pre vás nie je dostatočný dôvod, môžete pridať aj záchranu sveta do tohto zoznamu!

Aktualizácia na najnovšiu verziu WP

Keď používate najnovšiu verziu PHP, uistite sa, že je aktualizovaná aj verzia programu WordPress. Nie je to len o veľkých vydaniach, ale hlavne o menších updatoch. Prečo? Tieto menšie updaty často obsahujú opravy, ktoré robia kód oveľa efektívnejším. Ak nie ste aktualizovaný z bezpečnostných dôvodov, urobte to pre planétu. 😉

Udržujte svoje pluginy aktuálne

Väčšina webových stránok WordPress má niekoľko nainštalovaných pluginov. Ak pracujete podobne ako ja, existuje šanca, že na vašej webovej stránke sú pluginy, ktoré ste nainštalovali raz a sotva niekedy používate. Ak je to tento prípad, je čas prejsť zoznam zásuvných modulov a deaktivovať a odstrániť každý jednotlivý plugin, ktorý nepoužívate. Prosím, otestujte to ale skôr, ako to urobíte.

Ďalším krokom, ktorý môžete urobiť, je uistiť sa, že všetky vaše pluginy sú aktuálne. Môžete to ľahko vidieť, keď skontrolujete kartu aktualizácie v ovládacom paneli aplikácie WordPress.

Je tiež rozumné skontrolovať vašu tému na všetky nevyužité funkcie, ktoré sa zobrazia. Možno budete musieť skontaktovať svojho vývojára webových stránok, aby ste to urobili. Výhody budú obrovské, a to nielen v zaťažení pre váš webový server, ale aj pre rýchlosť stránky.

Použite plugin pre ukladanie do pamäte cache

Ukladanie do vyrovnávacej pamäte sa používa na ukladanie údajov, takže budúcu požiadavku možno doručiť rýchlejšie. Zlepšuje to rýchlosť, ale využíva sa aj menej zdrojov. Sme fanúšikom WP Rocket. Jedná sa o plugin pre ukladanie do vyrovnávacej pamäte, ktorý robí vaše webové stránky rýchlejšie a ohromne znižuje požiadavky na zdroje.