6. júna 2019 SEO24 Mastermind

Začiatočnícke WordPress chyby

Bežné (začiatočníci) chyby vo WordPress

SEO bezne zaciatocnicke wordpress chybyWordPress, ako CMS, je skvelý pre ľudí, ktorí práve spúšťajú svoje prvé webové stránky. Nevyžaduje, aby používatelia písali kód, je SEO priateľský a ľahko spravovateľný. Napriek tomu existuje niekoľko začiatočníckych chýb. Aby sme boli úprimný, tieto chyby nie sú len začiatočnícke. To je dôvod, prečo je čas, aby sme tu zdieľali niekoľko bežných (začiatočníckych) chýb v programe WordPress.

1. Nesprávne permalinky

Je dobré myslieť na vaše permalinky predtým, ako začnete používať WordPress. Permalinky majú byť trvalé. Akonáhle ich nastavíte, nemali by ste ich znova zmeniť.

Ak sa však rozhodnete zmeniť svoje permalinky, URL vašich príspevkov sa zmenia. Znamená to, že vyhľadávače už nemôžu nájsť vaše príspevky, pretože indexovali staré permalinky. Návštevníci prichádzajúci na vaše stránky prostredníctvom vyhľadávačov skončia na vašej stránke s chybovým hlásením, že príspevok sa nepodarilo nájsť. Nesprávne chybové hlásenie 404. Tomu sa chcete vyhnúť za každú cenu.

Máte veľa možností na výber pri rozhodovaní o štruktúre permalinky. Vo väčšine prípadov to však bude najjednoduchšie s klasickým /%postname%/ na URL, ktoré je priateľské k SEO.

2. Zabudnutie na aktualizáciu

Vo WordPress, môže byť ťažké sledovať všetky potrebné aktualizácie pluginov a tém webových stránok. Zvlášť, ak všetko funguje hladko, môže byť ťažké vidieť okamžitú hodnotu v tom, že nastal čas na spracovanie týchto aktualizácií.

Ale udržať pluginy, témy a WordPress sám aktualizovaný je jednou z najdôležitejších úloh, ktoré máte ako vlastník lokality. Aktualizácie prinášajú nielen nové funkcie, ale často aj opravy chýb a bezpečnostných problémov. Absolútna posledná vec, ktorú chcete vidieť, je skončiť s hacknutým webom, nie?

3. Mať príliš veľa pluginov

V úložisku WordPress je k dispozícii viac ako päťdesiat tisíc zásuvných modulov, takže máte na výber veľa možností. To robí veľmi lákavé nainštalovať plugin pre každú maličkosť, ktorú si môžete zmyslieť. Ale nie je to bez nákladov.

Nielen, že budete musieť mať všetky tieto pluginy aktuálne, ale existujú aj iné riziká. Príliš veľa pluginov, ktoré robia fantáziu, môže vaše stránky spomaliť, čo znamená, že môžete skončiť s pomalou stránkou. Pred inštaláciou nového pluginu si ho preto starostlivo prečítajte.

Technicky, jeden plugin môže znehodnotiť celú stránku. Nie je to teda len o počte zásuvných modulov, ale aj o tom, že si dávate pozor na to, čo pridáte na svoje stránky.

4. Nevytvorenie detskej témy pri vykonávaní zmien

Pri inštalácii webovej stránky WordPress prvýkrát, dostanete jednu z predvolených tém WordPress. A možno, že táto téma nevyhovuje vašim potrebám. Takže ste na love novej témy.

Našli ste novú tému, nainštalovali ju a funguje dobre. Ale po chvíli si uvedomíte, že chcete zmeniť pár vecí. Predtým, než sa ponoríte do toho, ako zmeniť tému, mali by ste vytvoriť detskú tému a vykonať zmeny v detskej téme. Týmto spôsobom budete mať istotu, že keď vaša úvodná téma uvidí nejaké aktualizácie, nestratíte všetky svoje zmeny.

5. Odstránenie obsahu nesprávnym spôsobom

Jedna z najčastejších chýb sa vyskytne, keď máte svoje stránky v prevádzke. Možno budete chcieť odstrániť príspevky alebo stránky. Nemusia už slúžiť účelu, na ktorý boli vytvorené, a má zmysel odstrániť ich.

Vzhľadom k tomu, že vyhľadávače indexovali vaše stránky, odstránený obsah na vašej stránke bude znamenať neslávne 404: stránka sa nenašla. Takže, uistite sa, že odstránite stránky na vašej stránke správnym spôsobom.

6. Neodstraňovanie predvoleného obsahu

Keď prvýkrát nainštalujete WordPress, WordPress vytvorí pre vás „Vzorovú stránku“ a príspevok „Ahoj Svet“. Uistite sa, že ste odstránili predvolenú vzorovú stránku cez ponuku stránok a príspevok „Ahoj Svet“ prostredníctvom ponuky príspevkov.

Nerobte tieto chyby!

Tu to máte. Jedná sa o najčastejšie (začiatočnícke) chyby vo WordPress. Určite ste si všimli niekoľko vecí tu uvedených, ktoré nie sú len chyby začiatočníkov. Uistite sa, že sa im vyhnete a že ste v plnom prúde, keď pracujete na stránke WordPress.