Google News 2019

Ako ovládnuť Google News v roku 2019

2019 bude tvrdý boj proti fake news, pretože ich počet sa časom zvyšuje. Spolu s niektorými inými sociálnymi platformami je Google tiež zodpovedný za šírenie falošných a zavádzajúcich správ. Ak používate web bohatý na clickbait s množstvom chabého obsahu, zrejme vás neminie tento rok trest od spoločnosti Google.

Vo všeobecnosti sa Google pri hodnotení týchto článkov pozerá na týchto päť faktorov:

  • Čerstvosť
  • Rozmanitosť
  • Bohatý textový obsah
  • Originalita obsahu
  • Predvoľby používateľa pre témy alebo vydavateľov

Ak chcete uspieť v roku 2019, váš spravodajský obsah by mal byť originálny, autoritatívny a mal by poskytovať aktuálne spravodajské informácie.

Šesť dôležitých tipov pre obsah správ

  1. Titulky článkov by mali byť jasné. Uložte ich do značky H1. Nadpisy by mali obsahovať minimálne 10 znakov, medzi dvoma a 22 slovami.
  2. Použite správny čas a dátum. Uveďte jasný a viditeľný čas a dátum pod nadpisom a nad článkom. Použite štruktúrované údaje.
  3. Buďte transparentní vo svojom obsahu. Falošná správa je hlavným problémom na internete, najmä z posledných amerických prezidentských volieb. Spoločnosť Google sa pokúsi skenovať falošný spravodajský obsah v roku 2019. Najlepšou praxou v tejto dobe je vytvorenie veľmi užívateľsky prívetivého webu, nie niečoho neslušného s množstvom vyskakovacích okien a reklám. Pridajte podrobné informácie, uveďte zdroje, robte to autoritatívne.
  4. Neklamať vo svojom obsahu. Nezavádzajte. Zavádzajúce informácie v obsahu vám môžu zabezpečiť trvalý ban zo strany Google.
  5. Zabezpečte každú vašu webovú stránku pomocou protokolu HTTPS. Internetová stránka, ktorá používa protokol HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure), potvrdzuje bezpečné spojenie medzi prehliadačom a používateľom. Chráni citlivé informácie používateľov. Pre spravodajské stránky je to veľmi dobrý vyhľadávací signál.
  6. Nezúčastňujte sa spamovania linkov, aby ste zvýšili svoje hodnotenie. Nekupujte odkazy.

Päť otázok

Ak chcete napísať svoj novinový obsah, môžete použiť tento populárny formulár na písanie správ. Opýtajte sa týchto päť otázok a odpovedzte na všetky v prvom odseku novinového obsahu. Hlavným cieľom je poskytnúť veľa informácií v prvom odseku.

Internetový čitatelia venujú malú pozornosť a väčšina ľudí skenuje obsah namiesto čítania po riadkoch. Platí to najmä pre novinky.

Napíšte vo svojom prvom odseku odpovede na tieto otázky.

  • Kto?
  • Čo?
  • Kde?
  • Kedy?
  • Prečo?

Použite správne podstatné mená v nadpisoch

Generické podstatné mená nebudú mať vo vyhľadávaní Google takú pozornosť ako vlastné podstatné mená. Použite správne mená značiek, organizácií alebo ľudí, ktorí súvisia s vašimi správami v titulkoch. Ak môžete kreatívne používať správne mená, v ktorých nie sú iné spravodajské stránky, získate vo vyhľadávaní Google News obrovskú výhodu.

Grafika, obrázky a videoobsah

Pomocou grafiky, obrázkov a videí vo vašom spravodajskom obsahu môžete vysvetliť svoje novinky alebo poskytnúť viac informácií. Google to miluje. S užitočnými videami a grafikou môžete prilákať viac čitateľov a zdieľať obsah.

Ale pred zdieľaním multimediálneho zariadenia postupujte podľa pokynov spoločnosti Google.