5. februára 2019 SEO24 Mastermind

Dokonalý marketingový tím

Prečo SEO a front-end vývojári sú dokonalý marketingový tím pre vyhľadávanie

Dokonaly marketingovy timAk pracujete v oblasti digitálneho marketingu, určite ste už počuli veľa o úlohe SEO a vývoja front-end pri vytváraní populárnych webových stránok.

SEO a vývoj webových aplikácií sa často považujú za nekompatibilné ako zariadenia iOS a Android.

Obidva majú podobné ciele, ale prijímajú veľmi odlišné prístupy.

Technologický pokrok však umožnil zmeny.

Tieto dve rôzne webové špeciality sa dostali tak blízko, ako nikdy predtým.

Tak blízko, že teraz môžu byť považované za dokonalý súbor. Spoločne môžu prekonať konzervatívnejšie prístupy v odvetví marketingu vyhľadávania.

Tu je päť dôvodov, prečo SEO a front-end vývojári robia ideálny vyhľadávací marketingový tím:

1. Kódovanie vedomostí je pre budúcnosť dôkazom aktív SEO

Dokonca aj za SEO, dopyt po kódovacích zručnostiach stúpa.

SEO dokáže veľa získať od oboznámenia sa s HTML, CSS a JavaScript.

Na začiatok, SEO má prospech z pochopenia myslenia kodéra – mimoriadne hodnotnej, ​​prenosnej zručnosti.

Môže tiež lepšie pochopiť API.

Nakoniec, myslenie kódera nám dáva lepšiu predstavu o tom, čo sa dá reálne vyriešiť, aby sa vyriešili technické problémy. To zase pomáha pri vytváraní rozumnejších a realizovateľných odporúčaní.

2. Hybridné roly sú na vzostupe

V uplynulých niekoľkých rokoch sme zaznamenali nárast technických rolí SEO, pričom všetky zahŕňali základné znalosti jazykov front-end.

Prečo? Statické webové stránky HTML sú spomienkou z minulosti. Teraz sa zameriava na vytváranie interaktívnych, rýchlych webových stránok, ktoré fungujú dobre na rôznych zariadeniach.

Keďže väčšina návštevníkov pochádza z mobilných zariadení, pozornosť na rýchlosť načítania stránky nebola nikdy vyššia.

Nový trend progresívnych webových aplikácií získava aj dynamiku. Tieto vylepšenia je možné dosiahnuť iba hlbším pochopením jazykov v prednej časti – a tým aj rastom dopytu po technických úlohách.

3. Spolupracujúce prostredia urýchľujú projekty

Vytvorenie prostredia spolupráce a prehodnotenie interného riadenia projektov prostredníctvom agilnej práce by tiež pomohlo urýchliť (a zlepšiť) výstupy projektov.

Prostredníctvom reorganizácie tímov a procesov môžeme rozložiť zložité projekty do malých kusov.

To poskytuje neoceniteľný prínos kontinuálnej spätnej väzby.

Kontinuálne spätné väzby poskytujú mimoriadne užitočný prístup pri uisťovaní, či sa každý míľnik dodá včas a v súlade s potrebami koncového užívateľa.

SEO je tiež viditeľné ako zastrešujúca funkcia (súvisí s marketingom, štruktúrou stránok, produktom a vývojom).

Takto môžeme ľahko pochopiť, prečo veľké organizácie vytvárajú prostredie spolupráce, kde sa SEO považuje za produktovú funkciu, a nie za špecializáciu.

4. Tímová práca podporuje zdravé riskovanie

Keďže vyhľadávacia technológia postupuje rýchlejším tempom, organizácie musia prijať tolerantnejšiu kultúru, pokiaľ ide o riziko a neúspech.

Odmena dominantných webových výklenkov (napríklad hlasové vyhľadávanie) predstavuje vysokú návratnosť investícií pre veľký počet spoločností.

Firmy s veľkými technológiami, ako sú napríklad spoločnosti Google, Apple a Amazon, zaznamenali už skvelé výsledky tým, že využili tento prístup a snažili sa rozšíriť svoje schopnosti nad rámec ich prirodzených skúseností.

Rozvoj modelu „inteligentného“ risk-takingu je veľmi prospešný aj v oblasti SEO a vývoja webu.

To nevyhnutelne vytvára nové miesta a príležitosti, pričom „inteligentní“ príjemcovia rizík vyťažia čo najviac z nich.

5. Tímová spolupráca vedie k lepšej komunikácii

Ako naznačujú štúdie, hlbšia spolupráca medzi tímami môže zvýšiť efektívnu komunikáciu na pracovisku. Okrem toho schopnosť efektívne komunikovať s kolegami, nadriadenými a ďalšími tímami je zručnosťou, ktorá je v dnešnej dobe nevyhnutná, dokonca aj pre technické úlohy.

Komunikačné zručnosti, ako je prezentácia s dôverou, empatiou a počúvaním, sú čoraz dôležitejšie. Kľúčové faktory, ako je spokojnosť s prácou a zadržiavanie zamestnancov, sú teraz nevyhnutné pre spustenie zložitých projektov.

To znamená, že SEO a vývojové tímy môžu mať prospech z tejto spolupráce. A nakoniec by to mohlo viesť k vyššej produktivite, nižšej úrovni stresu a – čo je najdôležitejšie – lepšiemu pracovnému prostrediu.