13. decembra 2018 SEO24 Mastermind

SEO a zlepšenie rýchlosti stránky

Ako zvýšiť rýchlosť stránky na zlepšenie výsledkov SEO

SEO a zvysenie rychlosti strankyRýchlosť stránok je už dlhší čas súčasťou vyhľadávacích algoritmov vyhľadávania Google, ale až donedávna sa spoločnosť Google zamerala na vyhľadávanie na počítačoch. Prednedávnom spoločnosť Google začala používať rýchlosť stránky ako poradie pre mobilné vyhľadávania.

  • Skontrolovali ste v poslednej dobe skóre vašej rýchlosti stránky?
  • Ako sa vaše rýchlosti vyrovnajú s konkurenciou?

Ak sa vaše stránky načítavajú pomalšie ako súťažiaci, je tu šanca, že budete mať problém v SERP. Zatiaľ čo relevantnosť stránky nesie oveľa väčšiu váhu ako rýchlosť stránky, je stále dôležité zabezpečiť, aby sa vaše stránky rýchlo načítavali používateľom a vyhľadávacím nástrojom.

Tu je 5 spôsobov, ako zvýšiť rýchlosť stránky a zlepšiť SEO výsledky.

Komprimujte obrázky na vašom webe

Veľké obrazové súbory môžu mať výrazný negatívny vplyv na výkonnosť stránky. Obrázky často predstavujú najväčšiu časť bajtov pri sťahovaní stránky. Preto optimalizácia obrázkov zvyčajne prináša najväčšie zlepšenie rýchlosti. Kompresia obrázkov pomocou nástroja na kompresiu obrázkov zníži ich veľkosť, čo vedie k rýchlejšiemu načítaniu stránok pre používateľov aj vyhľadávacie nástroje, čo bude mať pozitívny vplyv na vaše hodnotenie organického vyhľadávania.

Využitie vyrovnávacej pamäte prehliadača

Webové prehliadače ukladajú do pamäte pomerne málo informácií vrátane obrázkov, súborov JavaScript a šablón so štýlmi. Výhodou je, že keď sa návštevníci vrátia na vašu stránku, prehliadač nemusí znovu načítať celú stránku. Ak váš server nezahŕňa hlavičky do vyrovnávacej pamäte, alebo ak sú zdroje iba na krátky čas uložené do vyrovnávacej pamäte, stránky na vašom webe sa načítajú pomalšie, pretože prehliadače musia znovu načítať všetky tieto informácie.

Znížte čas odozvy na server

Existuje množstvo potenciálnych faktorov, ktoré môžu spomaliť reakciu vášho servera: pomalé databázové dopyty, pomalé smerovanie, rámce, knižnice, pomalá logika aplikácií alebo nedostatočná pamäť. Všetky tieto faktory by ste mali brať do úvahy pri pokuse zlepšiť čas odozvy servera pre váš web.

Najpriaznivejší čas odozvy na server je nižší ako 200 ms. SEO marketingoví pracovníci by mali pracovať s poskytovateľom webových služieb, aby znížili čas odozvy servera a zvýšili výkonnosť stránky.

Povoliť kompresiu Gzip

Vaše stránky sa načítavajú pomalšie, ak vaše stránky majú komprimovateľné zdroje, ktoré sa zobrazujú bez kompresie pomocou Gzip. Gzip, softvérová aplikácia pre kompresiu súborov, by mala byť použitá na zníženie veľkosti súborov na vašich stránkach, ako sú CSS, HTML a JavaScript (ale nie obrázky).

Pred povolením kompresie Gzip budete musieť určiť, na aký typ servera sa vaše webové stránky spúšťajú, pretože každý server vyžaduje jedinečnú konfiguráciu, napríklad:

Vyhnite sa viacerým presmerovaniam vstupnej stránky

Ak má viac ako jedno presmerovanie z danej adresy URL na konečnú vstupnú stránku, môže to spomaliť čas načítania stránky. Presmeruje výzvu na dodatočnú požiadavku HTTP, ktorá môže oddialiť vykresľovanie stránok. SEO obchodníci by mali minimalizovať počet presmerovaní na zlepšenie rýchlosti stránky. Skontrolujte presmerovania a uistite sa, že nemáte redundantné presmerovania, ktoré by mohli spomaľovať čas načítania.

Záver

SEO odborníci musia analyzovať a zlepšovať rýchlosť stránky. Skvel kroky sú pre začiatok: kompresia obrázkov, využívanie ukladania do vyrovnávacej pamäte, zníženie času odozvy na server, umožnenie kompresie súborov a odstránenie viacerých / redundantných presmerovaní.

Vyzývame SEO odborníkov a online marketérov, aby pravidelne používali nástroj Google Speed ​​Insights Tool spoločnosti Google na skontrolovanie času načítania a porovnanie vašich webových stránok s webovými stránkami konkurentov. Nástroj tiež poskytuje špecifické, odporúčané optimalizácie na zvýšenie výkonu stránok stránky.