6. decembra 2018 SEO24 Mastermind

Siete blogerov?

Vytváranie sietí pre blogerov: prečo, ako a kde

SEO siete pre blogerovAko bloger, pravdepodobne robíte čo najviac, aby ste každodenne zvýšili svoje publikum. Optimalizujete sa pre spoločnosti ako Google, Pinterest a iné sociálne médiá. Snažíte sa vytvoriť a udržiavať stratégiu sociálnych médií. Ale ak chcete posunúť váš blog na ďalšiu úroveň, príde bod, kedy budete potrebovať pomoc vašich kolegov blogerov. V tomto príspevku vám vysvetlíme, prečo potrebujete sieť, ako aj to, ako a kde ju budovať.

Prečo potrebujete sieť ako bloger

Všetci vieme, že písanie je jednou z najslobodnejších profesií na svete. Hoci blogovanie nemusí byť na prvý pohľad osamelé – každodenne sa zapájate so svojimi čitateľmi – existuje vysoká šanca, že pracujete sami. Ako spisovateľ často žijete vo svojej hlave. Vaše publikum uvidí len váš konečný výsledok: blogový príspevok alebo príspevok v sociálnych médiách. Nevidia proces, ktorým prechádzate pri každom príspevku, kým napíšete určitý článok. Aj keď to často stálo za to, aby ste diskutovali o určitých nápadoch s vašou osobnou sieťou, pravdepodobne sa len dotknete povrchu. Môžete napríklad uvažovať o archivácii celého profilu Instagram. Váš najlepší priateľ si myslí, že ste hlúpy, zatiaľ čo vidíte blogerov okolo vás, ktorý archivujú o dušu. A možno sa pýtate, či ste vynechali tú vec zvanú „ľahko ovplyvniteľný“. Ak ste v tomto bode, potrebujete sieť ľudí, ktorí sú rovnako zmýšľajúci.

Ako fungovať ako bloger

Pravdu povediac, sme v tom pre nás. To znamená, že každý, s kým sa stretnete, je v tom, aby získal niečo pre seba. Mohli by to byť vedomosti, povesť, informácie, hotovosť, produkty alebo niečo iné. Keď to viete, pochopíte, že nemôžete ísť len tak k niekomu, koho nepoznáte a požiadať ho o tie informácie, ktoré chcete. Nemusíte dostať odpoveď, alebo v pravdepodobnejšej situácií dostanete úhybnú odpoveď. Pri vytváraní sietí musíte prijať druh mentality otvoreného zdroja. To znamená, že svoje poznatky zdieľate so svetom a nakoniec dostanete informácie na oplátku.

Kde budem pracovať ako bloger

Môžete sa cítiť veľmi ochotný spolupracovať so svojimi kolegami z blogu, ale kde ich nájsť? Ak ste boli sami dlhú dobu, môže to byť zložité začať spolupracovať. Nebojte sa; existujú rôzne miesta, kde môžete pracovať ako bloger, offline aj online.

Online vytváranie sietí ako bloger

Keďže váš blog žije online, najjednoduchší spôsob vytvorenia siete je tiež online. Existuje veľa Facebook skupín pre blogerov vo všetkých druhoch výklenkov a všetkých druhov jazykov. Tvoria ich blogeri, ako vy a my. Pokúste sa nájsť skupiny, kde môžete pomôcť ostatným blogerom. Na oplátku vám ľudia s radosťou pomôžu, keď máte otázky vy.

Hodnoťte si svoju sieť!

Sieť sa netýka transakcií. Ide o budovanie vzťahov, o nájdenie ľudí, s ktorými chcete pracovať a s ktorými ste sa spojili. Je mimoriadne cenné investovať do vytvárania sietí a udržiavať vzťahy s vašimi kolegami blogermi. Nikdy neviete, kedy opäť prejdú vašou cestou, alebo čo by ste mohli v budúcnosti znamenať pre seba.