1. novembra 2018 SEO24 Mastermind

SEO a webový dizajnéri?

Čo by mali vedieť o SEO webový dizajnéri?

SEO a webový dizajnériSkvelá webová stránka je silná kombinácia kvalitného obsahu, vhodného webového dizajnu, rozsiahleho SEO úsilia a marketingu. Web design a SEO idú ruka v ruke a oba zohrávajú úlohu pri vývoji webových stránok optimalizovaných pre SEO.

Toto ďalej kladie dôraz na hlavnú úlohu, ktorú zohrávajú web dizajnéri pri budovaní celej webovej stránky a jej online povesti. Ak chcete získať lepšie výsledky v SEO, web dizajnéri potrebujú získať hlbšie pochopenie komerčných webových stránok. Okrem vytvárania “krutých“ návrhov by mali byť web dizajnéri vždy vedomí niektorých základných poznatkov SEO. Tie môžu implementovať pozitívne do zmien v celom svojom webovom návrhu.

Štruktúra lokality

Štruktúra webových stránok je v podstate taká, ako sa vaše publikum dostane ku jednotlivým článkom. Vždy existuje zvláštny spôsob, ako môžu informácie plynúť na webových stránkach. Táto cesta je prijatá každým návštevníkom na dosiahnutie cieľa, t. j. Informácií, ktoré hľadajú. Každý web dizajnér musí mať na pamäti skutočnosť, že ak návštevníci stránok majú problém navštíviť internetovú stránku alebo dosiahnuť cieľové miesto, bude návštevnosť stránky vždy ovplyvnená.

Stručne povedané, štruktúra stránky je príležitostným tokom navigácie pre nových aj skúsených návštevníkov webových stránok. Návrh webových stránok by mal byť prístupný takým spôsobom, aby všetci návštevníci mohli bezproblémovo zažiť navigáciu webu a obísť ju s maximálnou ľahkosťou.

Vo všeobecnosti by stránky nemali byť hlbšie ako 4 kliknutia na domovskej stránke. To pomôže SEO vo vašej lokalite tým, že umožní vyhľadávacím nástrojom a používateľom nájsť obsah s čo možno najmenším počtom kliknutí. Uistite sa, že navigácia pre používateľa nie je zložitá, ani nie je mätúca pre vyhľadávače.

Nátlak na citlivý dizajn webových stránok priateľský pre mobilné zariadenia

Mobilná návštevnosť ako podiel na celkovej globálnej online návštevnosti v roku 2017 bola 52,64%. To znamená, že každý webový dizajnér musí prejsť skutočnosť, že webové stránky priateľské k mobilným telefónom im pomôžu lepšie dosiahnuť vzostup. Reagujúca webová stránka je vyhľadávačmi vyhľadávaná a môže sa stať len vtedy, keď web dizajnéri pristupujú k nej správnym spôsobom.

Optimalizácia obrazu je rozhodujúca

Web dizajnéri hrajú veľmi dôležitú úlohu pri rozhodovaní o estetickom význame webových stránok, na ktorých pracujú. Práve z typografie, použitia farieb, vzorov, geometrických tvarov, symetrie atď. Tiež zvládajú výber obrázkov, ktoré by boli vhodne umiestnené na webových stránkach.

Preto je optimalizácia vybraných obrázkov nevyhnutná, pretože veľké obrázky spomaľujú vaše webové stránky a vytvárajú prekážku pre optimálne používateľské prostredie. V závislosti na používanom nástroji na vytváranie webových stránok môžu web dizajnéri optimalizovať obrázky znížením ich veľkosti súboru buď pomocou pluginu alebo skriptu. To sa tiež stáva základným pokynom v blogových tipoch poskytovaných renomovanými blogermi.

Používanie správnych nástrojov

Od webových dizajnérov sa neočakáva, že budú najlepší pri starostlivosti o stránky SEO, ale mali by mať prinajmenšom pochopenie na základnej úrovni, ako im môže SEO pomôcť fungovať na webových stránkach.

Existuje niekoľko nástrojov, ktoré by mali byť k dispozícii pre každého web dizajnéra, ako je GTmetrix. Tento nástroj im môže pomôcť analyzovať ich rýchlosť a pomôcť pri jej zlepšovaní. Poskytne im tiež náhľad na to, ako dobre sa ich stránky načítajú spolu s odporúčaniami, ktoré sa dajú uplatniť, ako ich optimalizovať. Nástroje ako testovanie responzivity webového dizajnu im môžu pomôcť otestovať ich reakciu na viacerých zariadeniach s rôznymi veľkosťami obrazovky okamžite jednoduchými krokmi.

Záver

Návrh webovej stránky a jej SEO sú dve pohyblivé časti tej istej entity. Z tohto dôvodu by mal byť každý web dizajnér povinný poskytnúť svoje znalosti webového dizajnu s kľúčovými prvkami SEO, ktoré musia byť brané do úvahy pred, počas a po úlohe návrhu webových stránok. Musia pochopiť, že oni sú tí, ktorí nastavia SEO na ďalšiu púť. Pri pokuse o začlenenie webovej stránky SEO do procesu navrhovania, dúfame, že naše základné SEO poznatky pre webových dizajnérov budú obrovskou pomocou pre skúsených aj nových web dizajnérov.