30. októbra 2018 SEO24 Mastermind

SEO chyby WordPress blogerov

Bežné SEO chyby väčšiny WordPress blogerov

bezne SEO chyby blogerovWordPress spočiatku začal ako platforma „len pre blog“ a teraz sa rozšírila ako plnohodnotný systém správy obsahu. Stále však zostáva populárnou platformou pre blogovanie. WordPress.com blogy majú viac ako 409 miliónov mesačných divákov, ktorí sa tento rok zaoberali 22,4 miliardami stránok za mesiac.

Táto samostatná skutočnosť stačí na ospravedlnenie popularity WordPress ako obľúbenej blogovacej platformy ľudí.

WordPress poskytuje veľa užitočných funkcií pre fanúšikov blogov, ktorí chcú začať s vlastnou webovou stránkou blogov. Avšak neskúsení blogeri sa dopúšťajú niektorých chýb napriek všetkej dostupnej online pomoci. V tomto blogovom príspevku preskúmame najbežnejšie chyby SEO WordPress, ktoré blogeri spáchajú buď z nevedomosti, alebo z úplnej neopatrnosti. Bez ohľadu na dôvod, tieto chyby ovplyvňujú hodnotenie vyhľadávačov ich blogov a dokonca aj ich online povesť.

Nepoužívate správne SEO optimalizovanú blogovú tému

Ak ste noví v blogoch, možno ste nepostrehli informácie, že WordPress ponúka SEO optimalizované témy pre vaše blogy, ktoré sú veľmi užitočné. Ak nepoužívate optimalizovanú blogovú tému SEO, ste samozrejme krok za ostatnými, ktorí sa na ne spoliehajú. Existuje veľa SEO optimalizovaných blogových tém pre WordPress, z ktorých si môžete vybrať ako Divi, MagPlus, Jevelin atď.

Chyba v SEO optimalizovanom kontaktnom formulári

Dokonca aj vtedy, keď je váš blog WordPress v počiatočnej fáze, musí poskytnúť kontaktné miesto svojim nasledovníkom, aj keď sú v menšom počte ako sa očakávalo. Kontaktný formulár slúži práve na tento účel. Váš kontaktný formulár je ovládač konverzie a jeho optimalizácia pre správne kľúčové slová pre SEO pomôže návštevníkom ľahko nájsť váš blog a tým zintenzívniť prevádzku.

Nekúpili ste doménu

Používate svoj bezplatný blog pomocou programu WordPress s predvolenou adresou blogu, ktorej ste boli pridelení? Ak je odpoveď „Áno“, nemusíte byť spokojní s tým, čo sa vám chystáme povedať. Blog alebo dokonca webové stránky fungujú dobre len vtedy, keď bežia podľa potreby svojich cieľových skupín. Správny názov domény poskytuje identitu vášmu blogu a pripravuje cestu návštevníkom, aby položili svoje očakávania. Nekupovanie domény môže poškodiť návštevnosť vášho blogu a zabiť jeho celkovú pozíciu v rebríčku vyhľadávačov.

Optimalizácia blogových obrázkov

Skvelý blog prichádza do reality len vtedy, keď je príslušný obsah spárovaný s originálnymi a vysokokvalitnými obrázkami. Avšak veľa blogov WordPress a majitelia webových stránok zabúdajú na optimalizáciu týchto obrázkov. Je veľmi dôležité optimalizovať obrázky, ktoré používate vo vašom blogu WordPress. Pomáha vám to rýchlejšie načítavať vaše stránky a dokonca zvyšuje skóre Google PageSpeed.

Výber nesprávneho kľúčového slova

Dostupnosť vášho blogu závisí výlučne od kľúčového slova, ktoré ste vybrali pre optimalizáciu pre vyhľadávače. Výskum kľúčových slov by mohol byť veľmi rozsiahly koncept, ale môže urobiť zázraky pre SEO vášho blogu, ak je vykonaný správnym spôsobom.

Musíte pracovať na SEO stratégií kľúčových slov pre svoj blog spôsobom, ktorým používate kľúčové slová, ktoré definujú predmet vášho obsahu, majú nízku konkurenciu, ale sú bežne používané návštevníkmi na hľadanie informácií, ktoré hľadajú. Hľadanie kľúčových slov, ktoré zodpovedajú všetkým týmto požiadavkam, môže byť ťažkou úlohou a mohlo by prekonať niektorých používateľov.

Nezameriavajte sa na rýchlosť načítania

Doba načítania vášho online blogu výrazne ovplyvní návštevnosť na ňom a tiež pomer opustenia stránky, ktorý nasleduje, ak váš blog zaberie veľa času návštevníkom. Doba načítania nad 2 až 3 sekundy môže viesť k tomu, že mnoho návštevníkov opustí váš blog.

Záver

Veľa skúsených majiteľov blogov sa dopúšťa technických a lokálnych chýb v SEO a potom sa pozrie na SEO agentúry a obchodníkov s obsahom, aby sa postarali o ich SEO blog. Najbežnejším chybám sa však možno ľahko vyhnúť vytvorením kontrolného zoznamu povinných potrieb.

Analyzujte svoj blog WordPress dnes a uvidíte, či sa dopúšťate niektorých z vyššie uvedených chýb. Dúfajme, že budete schopní riešiť ich a odstrániť ich z vášho blogu čo najskôr. Akonáhle budete mať pevnú stratégiu SEO, obsah a perfektný akčný plán pre váš blog SEO, budete určite schopní zdokonaliť a zlepšiť celkový SEO výkon vášho blogu WordPress.