4. októbra 2018 SEO 24

WordPress chyby a SEO

Ako WordPress chyby môžu negatívne ovplyvniť vaše SEO

WordPress chyby a SEOWordPress je jeden z najpopulárnejších systémov na správu obsahu. Aktuálne spravuje až cez 30 percent všetkých internetových stránok. Jeho popularita ako bezproblémovo ľahko použiteľná tvorba webových stránok z neho robí prvú voľbu pre neskúsených a netechnických užívateľov, ktorí chcú prostredníctvom nej vytvoriť vlastné webové stránky.

Celá cesta manipulácie s webovou stránkou nie je prechádzka sadom, a to ani s WordPress. Vždy existujú určité prvky, ktoré na vašich stránkach rozbúria zmätok a urobia niečo zbytočné. Takže, aké sú problémy, ktoré negatívne ovplyvňujú SEO stránky WordPress, aj keď je všetko ako má byť?

500 interná chyba servera (Internal Server Error)

Veľmi všeobecný stavový kód HTTP,  500 interná chyba servera je známkou nejasných problémov so serverom webových stránok. Ak server nemôže ponúkať konkrétnejšie informácie, zobrazí sa 500 interná chyba servera.

Ak sa táto chyba stáva často na vašich webových stránkach, bude to mať vplyv na povesť vašej stránky pre návštevníkov, rovnako ako pre vyhľadávače. Môže to nakoniec viesť k zlej webovej skúsenosti pre užívateľov, pretože samozrejme, nikto nechce riešiť webové stránky, ktoré často zobrazujú chyby.

404 nenájdené (Not Found)

Nepodarilo sa nájsť požadovaný zdroj aj po komunikácii so serverom. Návšteva webovej stránky, ktorá neexistuje, vracia túto chybu používateľovi. Možno to nie je technický problém SEO, ale je to chyba na strane klienta, ktorá môže ovplyvniť návštevnosť vašich webových stránok a dokonca poškodiť reputáciu vašich webových stránok. Vytvára zlé skúsenosti na vašich stránkach a môže dlhodobo poškodiť vaše SEO.

404 Chyby

Tie patria do kategórie chýb, ktoré nemajú vplyv priamo na vaše webové stránky WordPress SEO, ale môžu ovplyvniť skúsenosti používateľov v priebehu času na webových stránkach. Tieto chyby sa zobrazia, keď neexistuje žiadna zodpovedajúca adresa URL. Napríklad obsah nebol nájdený alebo nie je k dispozícii. Existuje niekoľko druhov chýb 404, ako napríklad externé 404, odchádzajúce 404 a interné 404.

504 Gateway Timeout

Má určitý vplyv na SEO vašich stránok, táto chyba sa stane, keď server nedostane včasnú odpoveď od iného servera, zatiaľ čo sa pokúša odoslať požadovanú stránku alebo kvôli poškodeným databázam.

Záver

Existuje ešte veľa chýb, ktoré sa môžu objaviť na vašich webových stránkach a ovplyvniť SEO vašich webových stránok WordPress. Je dôležité udržať ich v kontrole a negovať ich účinok. Iba tým, že ich pozorujeme a udržiavame vaše webové stránky spoločne, môžete webovú stránku WordPress efektívne a hladko spustiť.