2. októbra 2018 SEO 24

VPN prínosom pre SEO?

Ako používanie VPN môže byť prínosom pre SEO

VPN prínos pre SEO?SEO odvetvie rýchlo rastie – odhaduje sa nárast na 79 miliárd dolárov do roku 2020. Aj keď už sa vám môže dariť dobre so SEO marketingom, nemali by ste ignorovať potenciálny prínos virtuálnej privátnej siete (VPN) na stratégie SEO. VPN je riešenie, ktoré pomáha anonymne pripojiť dve strany na internete a používa šifrovanú sieť, ktorá je súkromná. Používa sa na ochranu súkromia online a prístupu k obsahu, ktorý nie je k dispozícii v určitej zóne.

Takže, ako VPN ovplyvní SEO? Začnime.

Pochopte lokálnu SEO pomocou VPN

Existuje veľa miest, na ktoré sa môže spoločnosť zamerať. Môžete napríklad byť v Austrálii a chcete zacieľovať na Indiu. Ak však uskutočníte rýchle vyhľadávanie Google, zobrazia sa miestne výsledky z Austrálie. Nie je to konkrétny výsledok pre Indiu, ktorý ste chceli. Ako SEO špecialista, možno budete chcieť vedieť, čo ľudia z Indie hľadajú. Okrem toho by ste chceli vedieť aj o konkurencii v týchto oblastiach. Ak je to tak, mali by ste použiť VPN.

VPN môže vážne zmeniť spôsob, akým robíte výskum o miestnom trhu. Použitím VPN môžete Google nútiť, aby si myslel, že ste z Indie (alebo z akejkoľvek oblasti, o ktorej sa chcete dozvedieť viac). To tiež znamená, že môžete vykonať miestne vyhľadávanie a dozvedieť sa o miestnych potrebách publika.

Prečo používať VPN, keď môžete vždy použiť zacielené reklamy? Po prvé, musíte vedieť, čo vyhľadáva miestne publikum. Je zrejmé, že pri poznaní miestnych vyhľadávaní existuje veľa výhod. Navyše sa môžete tiež stretnúť s miestnymi inzerentmi a zistiť, ako sú zacielený na publikum.

Ochrana osobných údajov pri práci

SEO je konkurenčný trh. Aby ste uspeli, vždy musíte byť pred vašimi konkurentmi. To znie dobre, ale konkurenti môžu ľahko sledovať vaše IP a vopred o vás vedieť. To môže viesť k vašej stránke, čo otvorí možnosť kopírovať vašu stratégiu. Keďže konkurencia je vysoká, mali by ste sa vždy snažiť skryť svoje kroky alebo aspoň skryť svoju stratégiu od konkurencie čo najviac.

To nie je jediný problém. Google vás tiež môže sledovať, ak zistia niečo podozrivé. Môžu vedieť, či kupujete spätné odkazy, ktoré nie dobré.

Riešením všetkých týchto problémov je použitie VPN. Nezáleží na tom, či používate webové stránky, ktoré sú nové alebo staré, mali by ste vždy skryť vašu digitálnu stopu čo najviac. S VPN môžete uskutočniť svoj výskum a zostať skrytý súčasne. Tým sa zlepšia vaše šance na rast na trhu.

Na vzdialené SEO práce

S nárastom práce na diaľku nemožno poprieť, že pri práci online potrebujeme chrániť naše súkromie. Tiež ako SEO špecialista musíte mať prístup k rôznym nástrojom, ktoré môžu byť obmedzené kvôli polohe, z ktorej sa snažíte pristupovať. Napríklad Čína blokuje väčšinu služieb Google. Ak sa však vaša hlavná pozornosť zameriava na SEO, mali by ste mať prístup k službe Google.

Preto by ste mali používať sieť VPN, aby ste získali prístup k akémukoľvek nástroju, webovej stránke alebo službe, ktorú chcete. Tým sa zvýši vaša produktivita a nebudete musieť pracovať dvakrát.

Prečo by ste mali používať sieť VPN, keď môžete používať server proxy?

Jednou z najčastejších otázok, ktoré dostávame, je, prečo používať VPN, keď sa proxy môže použiť v rovnakom zmysle? To je čiastočne pravda, ale existuje veľa výhod využívania VPN cez proxy. S VPN môžete:

  • Pracovať rýchlejšie ako s proxy
  • Zmeniť IP adresu za behu
  • Nemusíte sa obávať reCAPTCHA
  • Pracovať s cross-platformami
  • Zabezpečiť svoje pripojenie úplne
  • Chrániť svoje súkromie
  • Mať stabilný a skvelý používateľský zážitok

Čo si myslíte o používaní VPN pre výhody SEO?