27. septembra 2018 SEO 24

Google sankcie časť II.

Typy Google sankcií, 2. časť

typy google sankciiV prvej časti sme sa zamerali na nadmerné vzájomné prepojenie, manuálne pokuty ale aj na automatizované pokuty napríklad za spam. V tejto časti sa pozrieme bližšie na ďalšie tresty, ktoré môžu postihnúť aj vaše webové stránky.

Trest za neprirodzené odchádzajúce prepojenia

Ak vaša webová stránka používa hosťované blogy alebo odosielanie príspevkov, musíte starostlivo skontrolovať obsah skôr, ako sa zverejní na vašich webových stránkach. Tento obsah je zvyčajne prepojený s odkazmi smerujúcimi na stránky hostí. To znamená, že môže mať negatívny vplyv na profil odkazov vášho webu.

Uistite sa, že ste skontrolovali odoslaný obsah na identifikáciu odkazov z webových stránok nízkej kvality alebo spamových webov. Nepovoliť odkazy „Nofollow“ v obsahu generovanom používateľmi. Vždy ručne prezerajte a schvaľujte odkazy v obsahu, ktorý tieto príspevky obsahujú.

Neprirodzené odkazy na vaše stránky a z nich

Každá webová stránka, ktorá obsahuje odkaz z vašich stránok alebo na vašu stránku, musí mať prirodzený sklon vo vzťahu k výklenku obidvoch webových stránok. Avšak v snahe o zvýšenie rebríčka stránky vyhľadávačov niektoré webové stránky prijímajú spôsob výmeny, nákupu alebo predaja týchto odkazov za peniaze alebo iné hodnotenia. Bez ohľadu na to, akým skvelým ste správcom webových stránok, určite nie ste v bezpečí pred zvedavými očami robotov Google alebo tímov manuálnej kontroly.

Obe tieto sankcie sú najčastejšími typmi a vyberajú sa v prípade jasného porušenia pokynov spoločnosti Google pre správcov webu. Akonáhle budete penalizovaní, spoločnosť Google vás upozorní na pokutu za „neprirodzené umelé, klamlivé alebo manipulačné odchádzajúce odkazy“.

Ak chcete opraviť neprirodzené odkazy na vaše webové stránky, môžete skúsiť identifikovať prítomnosť odkazov na vašich webových stránkach. Ak to chcete urobiť, môžete prevziať odkazy na vaše stránky zo služby Google Search Console a overiť ich. Keď ich zistíte, odstráňte ich hneď a ak ich nemôžete odstrániť, môžete ich odmietnuť. Ak chcete pokračovať, môžete požiadať tím, aby znova prehodnotil váš profil odkazov na odstránenie sankcie.

Pri neprirodzených odkazoch z vašich stránok môžete identifikované odkazy odstrániť alebo upraviť pridaním atribútu rel = „nofollow“. Ak chcete pokračovať, opýtajte sa tímu na opätovné posúdenie.

Súkromná blogová sieť

Môžete sa dostať do bezpečnej zóny tým, že sa vyhnete tomuto konkrétnemu spoločnému trestu. Ak si nie ste vedomí toho, čo presne je súkromná blogová sieť, je to sieť blogov / webových stránok, ktoré vlastníte a používate ich na navzájom prepojenie v tejto sieti. Veľmi riskantný krok pre webmastera, tento neetický postup nestojí za námahu, pretože skôr alebo neskôr vaše webové stránky dostanú penalizáciu. PBN má manipulačnú povahu a môže spôsobiť veľa poškodenia reputácie vašich stránok na internete, keď ich raz chytila a penalizovala spoločnosť Google.

Záver

Získanie penalizácie pre profil odkazov na vašom webe môže mať z hľadiska pokynov spoločnosti Google pomerne negatívny vplyv na vašu reputáciu. Bez ohľadu na to, ako skončíte s trestom, snaha by mala byť vždy, aby ste sa vyhli všetkým, čo je najlepšie. Postupujte podľa postupov budovania etického vzťahu.

S týmito odkazmi na najčastejšie typy sankcií Google Link, dúfame, že teraz budete môcť vytvoriť robustný profil odkazov pre svoje vlastné webové stránky a hodiť im aj dobre.