9. augusta 2018 SEO 24

Letné blogovanie

Blogovanie počas leta

Blogovanie počas letaNeviem, aké je počasie tam kde ste, ale momentálne sa nachádzame uprostred tzv. horúcej vlny. Pri teplotách nad 30 stupňov Celzia sa viac ľudí nachádza v bazénoch a v letných destináciách. Môžete mať pocit, že nikto nie je online, aby si prečítal váš príspevok na blogu. Alebo sa sami radšej pozeráte na bazén. Tak prečo by ste trávili čas letným blogovaním? A mali by ste dokonca tráviť svoj čas preč? Nemám pre vás definitívnu odpoveď, ale v lete môžete robiť rôzne veci, ktoré ešte stále udržiavajú rastúci blog!

Píšte nové príspevky aj keď je polovica krajiny na pláži

To je môj plán na leto: stačí zverejňovať, ako keby to bolo v zime, keď je každý vo vnútri s laptopom alebo tabletom. Ak sú vaši najväčší konkurenti v súčasnosti na letnej prestávke v blogovaní, znamená to pre vás, že môžete ľahšie získať pozornosť verejnosti. A ak ho teraz nečítajú, mohli by si to neskôr prečítať. Takže sa môžete zamerať na písanie vždyzelených príspevkov, takže v službe Google získate vyššiu pozíciu.

Optimalizujte staré príspevky

Ak nechcete tráviť svoj čas písaním blogových príspevkov, možno nemáte inšpiráciu alebo nechcete, aby sa v lete obchodovalo na plné obrátky. Možno budete chcieť stráviť čas optimalizáciou starších blogových príspevkov. Opätovne ich prezrite, pozrite sa na vaše príspevky na osirelé blogy alebo sa pokúste zistiť, na čom sú zaradení vaši konkurenti. Vytvorte vo svojej mysli malé výzvy a rozhodnite sa, na čo sa chcete sústrediť. Chcete mať pevnejší web? Možno štruktúrovaná navigácia alebo rýchlejšie webové stránky? Alebo chcete, aby sa vaše príspevky zaradili na prvú stránku Google? Bez ohľadu na váš cieľ, teraz je ten správny čas na optimalizáciu!

Píšte dopredu

Možno nebudete chcieť zverejňovať toto leto, alebo možno len chcete publikovať menej. To neznamená, že by ste mali úplne prestať písať. Teraz môže byť najlepší čas na prácu na vašich Halloweenových alebo Vianočných DIY, takže nemáte pocit, že na začiatku sezóny máte konkurenčný tlak. Len nečakajte, akonáhle nájdete v obchode Halloween dekorácie alebo tekvice. Príprava jedál môže byť úloha, ktorú môžete získať, ale to isté platí aj pre prípravu blogov. Nič nie je lepšie, ako vychutnať si pekné počasie s vedomím, že ste napísali (a naplánovali) dosť blogov vopred.

Dajte si pauzu

Ak chcete vykonať (čiastočnú) prestávku, chcete mať aktívne profily sociálnych médií. Môžete naplánovať staršie príspevky, vtipné citácie alebo otázky svojmu publiku. Ak však chcete publikovať starý obsah, ako to urobíť? Najskôr sa uistite, že obsah, ktorý zdieľate, je stále relevantný. Ďalej napíšte presvedčivý text a prejdite na sociálne médiá a naplánujte svoj príspevok.

Nech už je váš plán akýkoľvek, nezabúdajte na seba a vaše publikum.