21. júna 2018 SEO 24

Rýchlosť webstránky

Zlepšenie rýchlosti webstránky: Nástroje a návrhy

rychlost strankyRýchlosť stránky je jedným z faktorov, ktoré určujú, či získate dobré hodnotenie v službe Google. Rýchlosť lokality je prvotriednym faktorom a jeho význam stále rastie. Pomalá webová stránka bude mať tiež za následok pomalšiu rýchlosť indexového prehľadávania, takže Google indexuje stránky na vašom webe pomalšie. Novým príspevky bude trvať dlhšie, kým sa zobrazia vo výsledkoch vyhľadávania. Zvýšenie rýchlosti vašich webových stránok môže preto viesť k rýchlejšiemu a lepšiemu zaradeniu organickej návštevnosti pre nové príspevky.

Navyše, rýchle webové stránky poskytnú oveľa lepšie používateľské skúsenosti ako pomalé. Výskum ukázal, že ľudia nekupujú toľko z pomalších stránok a nečítajú toľko na pomalších stránkach. To samo o sebe by malo byť dostatočným dôvodom, aby ste sa uistili, že rýchlosť vašich stránok je taká dobrá, ako to môže byť.

Najlepšie nástroje rýchlej lokality

Keď analyzujeme SEO webovú stránku, vždy kontrolujeme rýchlosť stránky. Samozrejme, rýchlosť webu je pri kontrole z rôznych miest odlišná. To je len jeden z dôvodov, prečo rýchle nástroje nie vždy poskytujú rovnaké výsledky. Preto používame všetky tieto nástroje pri testovaní stránky (a nespoliehajte sa len na jednu):

Služba Google PageSpeed ​​Insights rozdeľuje mobilné a pracovné plochy. Nedávno bola aktualizovaná tak, aby používala viac údajov z reálneho sveta, aby poskytla viac použiteľných výsledkov. Takisto sa zlepšili jeho návrhy na riešenie otázok rýchlosti. Pingdom’s Website Speedtest Tools umožňuje viaceré lokality a GTmetrix kombinuje niekoľko pekných kontrol. WebPageTest má niekoľko hlavných kontrol v triedach ľahko pochopiteľným spôsobom. Lighthouse Google je zabudovaný do prehliadača Chrome a bol pôvodne určený na posúdenie progresívnych webových aplikácií. To však dáva skvelý náhľad na rýchlosť stránok a používateľskú skúsenosť mobilného webu na základe reálnych testov. Odporúčame vám použiť všetky tieto nástroje na kontrolu rýchlosti vášho webu. V kombinácii poskytujú úplný prehľad o rýchlosti vašich stránok.

Ak chcete otestovať rýchlosť stránky, môžete do týchto testov zadať adresu URL svojho webu. Sledujú rýchlosť vašich stránok a poskytujú zoznam možností, ako zlepšiť rýchlosť vašich stránok. Väčšina nástrojov má rozumné, hoci trochu technické vysvetlenie rôznych aspektov, ktoré môžete zlepšiť. Bohužiaľ, niektoré z nich sú ťažko interpretovateľné.

Doplnky WordPress, ktoré urýchlia vaše stránky

Inštalácia pluginu pre ukladanie do vyrovnávacej pamäte môže naozaj urýchliť vaše stránky. Ak váš hosting ešte neposkytuje ukladanie do vyrovnávacej pamäte WP Super Cache robí to, čo hovorí: ukladá vaše stránky do vyrovnávacej pamät. WP Rocket je lepší, ponúka riešenie na urýchlenie vašej stránky bez väčších problémov a bez rizika nejakej chyby. WP Rocket je ale platený plugin, zatiaľ čo WP Super Cache je zadarmo.

Pridanie CDN

CDN (content delivery network)- skratka pre sieť na dodávanie obsahu – je výborným nástrojom na zlepšenie rýchlosti načítavania vašich stránok. Služba CDN prináša vašu stránku fyzicky bližšie k vášmu návštevníkovi. Ak váš poskytovateľ hostingu má server v Škótsku a váš návštevník je z Melbourne, v Austrálii môže dôjsť k dlhej latencii, ktorá má za následok slabý výkon. Pridaním CDN môžete slúžiť na vašom webe z miesta v blízkosti vášho návštevníka a preto dramaticky zrýchliť jeho načítanie.

Záver

Vedľa inštalácie pluginu pre ukladanie do vyrovnávacej pamäte môžete urobiť niekoľko ďalších krokov na urýchlenie vašej stránky. Výber iného hostingu, používanie CDN a / alebo zmenšovanie obrázkov môže srobiť zázraky pre vašu rýchlosť.