12. júna 2018 SEO 24

Ako zostať mimo výsledkov vyhľadávania

Ako udržať stránku mimo výsledkov vyhľadávania

sukromne stranky neindexovanie stranky

Ak chcete, aby sa vaša stránka udržala mimo výsledkov vyhľadávania, môžete urobiť niekoľko vecí. Väčšina z nich nie je ťažká a môžete ich realizovať bez množstva technických poznatkov. Ak môžete zaškrtnúť políčko, váš systém na správu obsahu bude pravdepodobne mať na to možnosť. Alebo to umožňuje šikovný plugin, ako je napríklad Yoast SEO, aby vám pomohol zabrániť zobrazeniu stránky vo výsledkoch vyhľadávania. V tomto príspevku vám nebudeme prezentovať ťažké možnosti. Jednoducho vám povieme, aké kroky treba podniknúť a čo treba zvážiť.

Prečo chcete udržať svoju stránku mimo výsledkov vyhľadávania?

Znie to ako jednoduchá otázka, ale nie je to tak, naozaj. Prečo chcete, aby sa vaša stránka dostala z výsledkov vyhľadávania? Ak nechcete, aby táto stránka bola indexovaná, možno by ste ju nemali publikovať? Existujú zjavné dôvody, ako napríklad udržať stránky s výsledkami interného vyhľadávania mimo stránok s výsledkami vyhľadávania spoločnosti Google alebo stránku „Ďakujeme“ po objednaní alebo odberu bulletinov, ktoré nie sú pre vyhľadávací zámer dôležité. Ale pokiaľ ide o vaše aktuálne, informatívne stránky, naozaj by mal existovať dobrý dôvod na ich zablokovanie.

Ak nemáte dobrý dôvod, jednoducho nepíšte tú stránku.

Súkromné ​​stránky

Ak vaše webové stránky obsahujú sekciu, ktorá je zameraná napríklad na interné publikum alebo tzv. Extranet, mali by ste zvážiť poskytnutie týchto informácií chránených heslom. Časť vašich stránok, ku ktorej sa dostanete až po vyplnení prihlasovacích údajov, nebude indexovaná. Vyhľadávače jednoducho nemajú žiadny spôsob, ako sa prihlásiť a navštíviť tieto stránky.

Neindexujte svoju stránku

Podobne ako vyššie zmienená stránka „Ďakujeme“, môže existovať viac stránok, ako je tá, ktorú chcete zablokovať. Správnym spôsobom, ako udržať stránku mimo výsledkov vyhľadávania, je pridanie metaznačky robotov.

Pridanie na vašu stránku je jednoduché: musíte túto značku pridať do sekcie <head> na vašej stránke vo zdrojovom kóde. Nájdete tu príklady z hlavných vyhľadávacích nástrojov, ktoré sú pripojené aj v článku meta robotov.

Používate WordPress, TYPO3 alebo Magento? Veci sú ešte jednoduchšie. Prosím čítajte ďalej.

Neindexujte svoju stránku s Yoast SEO

Vyššie uvedené systémy pre správu obsahu majú možnosť nainštalovať náš plugin / rozšírenie Yoast SEO. V tomto doplnku alebo rozšírení máte možnosť neindexovať stránku priamo z vášho editora.

V tomto príklade použijeme screenshot z meta boxu v službe Yoast SEO pre WordPress. Nájdete ho v príspevku alebo v editore stránok pod kópiou, ktorú ste napísali. V Magento a TYPO3 ju môžete nájsť na podobných miestach.

Ako udržať vaše stránky mimo výsledkov vyhľadávania pomocou služby Yoast SEO

Kliknite na kartu Rozšírené v textovej metráži Yoast SEO. Je to symbol ozubeného kolieska vľavo.

ako udrzat vase stranky mimo vysledkov vyhladavania

Pomocou voliča v časti „Povoliť vyhľadávacím nástrojom zobraziť tento príspevok / stránku vo výsledkoch vyhľadávania“ jednoducho nastavte možnosť „Nie“ a ste hotoví.

Druhou možnosťou na snímke je sledovanie odkazov na tejto stránke. To vám umožní udržať stránku mimo výsledkov vyhľadávania, ale postupujte podľa odkazov na tejto stránke, pretože tieto (interné) odkazy sú dôležité pre ostatné stránky (opäť si prečítajte článok meta robotov). Tretia možnosť: nechajte to tak, ako ste nastavili pre nastavenia meta robotov na celom webe.

Je to naozaj také jednoduché: zvoľte správnu hodnotu a vaša stránka bude informovať vyhľadávače, aby buď udržali stránku v alebo mimo výsledkov vyhľadávania.