22. mája 2018 SEO 24

Prečo (ne)písať blog

Prečo by ste mali prestať písať blog

SEO blog o bloguStavím sa, že ste si ten názov prečítali aspoň niekoľkokrát. Vážne sme práve oznámili blogový príspevok o to prečo by ste mali prestať písať blog? Áno. Kto sme aby sme hovorili aby ste prestali s blogovaním? A predtým ako nám poviete aby sme prestali my s naším blogom, nechajte nás povedať jediné: Nie, my ten prípad nie sme. V tomto príspevku sa s vami podelíme o 5 dôvodov prečo by ste mali prestať s písaním blogu.

Dôvod číslo 1: Neviete písať

Myslíte si o sebe, že ste hrozný spisovateľ. Nikto vaše blogy nečíta a keď sa obzriete dozadu pár mesiacov na svoje príspevky radšej utečiete rýchlo do rohu. Presvedčili ste samého seba, že nie ste schopný písať. V takomto prípade seba (aj svojich čitateľov, poďakujú vám) vyveďte z tej mizérie a skončite.

Dôvod číslo 2: Nemáte publikum

Pre koho píšete ako nemáte žiadnych návštevníkov? Popravde, je to len strata času. Mohli by ste svoj čas stráviť niečím užitočnejším. Možno si nájsť inú prácu, spraviť niečo okolo domu, ísť na nákup alebo niečo opraviť.

Veríme, že píšete pre seba. Veríme, že píšete aby ste boli hrdý na vašu prácu. A hlavne veríme, že píšete pretože máte príbeh, ktorý sa musí dostať von. Napriek všetkému, veríme, že si uvedomujete, že ak si vaše príspevky necháte pre seba, nikto si ich nikdy neprečíta. Ak ešte nemáte publikum, môžete vyskúšať a zapracovať na vašom SEO.

Dôvod číslo 3: Existuje mnoho blogov, váš nie je ničím zaujímavý

Keď sme začali prispievať do blogov vedeli sme, že sa pred nami rad zjaví tá najhoršia otázka. Nie je už veľa podobných blogov? Čo si myslíte, že je na vašom špeciálne? Dostávali sme tieto otázky, bez toho aby sa dotyčný úplne oboznámili s obsahom alebo prečítali aspoň pár článkov. O pár týždňov neskôr, keď stretneme tých istých ľudí tak nám hovoria ako čítali tento alebo tamten článok. Neuveriteľné!

Spomíname na ten čas, keď sa nás snažia zneistiť tým že nie sme jedinečný, ale pokračujeme aj napriek tomu. Samozrejme nie sme najväčší najlepší blog, možno ani nie stredne dobrý. Nie sme dostatočne veľký, na to aby sme boli považovaný za niekoho, kto ovplyvňuje “program“. Jasné, máme ciele byť veľký, ale cesta k tomu je dlhá a stále sme len na začiatku. Náš blog však je niečo nové, pretože je náš. Váš blog je presne tak isto špeciálny ako aj autentický.

Dôvod číslo 4: Osamelosť

Len tam sedíte, za obrazovkou svojho počítača, píšete články, ktoré aj tak nikto nečíta pre blog, ktorý nezarába žiadne peniaze. Musíte byť poriadne osamelý.

Stretli sme sa s mnohými blogermi v poslednom roku. Na blogerských konferenciách, cez Twitter, pomocou Facebook skupín, Pinterest a blogy iných ľudí. V prípade ak sa cítite osamelý ako bloger, nájdite nejaké miestne stretnutia, pridajte sa do Facebook skupín, Twitter diskusií, Reddit príspevkov alebo napíšte email blogerovi, ktorého obdivujete. Písanie môže byť osamelé hobby, ale nie je to nevyhnutné.

Dôvod číslo 5: Rozdávate informácie. Zadarmo

Zbláznili ste sa alebo čo? Dávate svoje informácie von a zadarmo? Ako chcete zarobiť? Vlastne myslím prečo by ste dávali niečo zadarmo?

Neviem prečo to robíme tiež. Asi je to v ľudskej povahe pomáhať.

Ak ste o tom nevedeli, samozrejme blogeri môžu monetizovať svoje blogy.

Veľmi radi píšeme. Píšeme veľa. Preto sme aj spisovatelia. Nezarábame našim blogom. V podstate na ňom prerábame, jeho propagáciou, hostingom, témou a prémiovými pluginmi, ale nás to nezaujíma. Je to naše hobby. V podstate je to dobrovoľníctvo, ale pod určitými podmienkami.

Popravde, mysleli ste si, že vážne uvažujeme o ukončení blogu? Čoskoro sa možno dočkáte kúsku, ktorý vás podporí v písaní blogu. Snažíme sa aby aj iný ľudia z nášho okolia začali písať blog a preto budeme písať viac aj ohľadom blogov. Takže ak vám niekto povie aby ste prestali s blogom, povedzte len: Nie a hoďte im tento článok do tváre.