19. júna 2018 SEO 24

Plánovanie blogu

Blogerský kútik: Zvyky pri plánovaní blogu

blog o pisani bloguAk je medzi mojimi kolegami známa jedna vec, je to moja posadnutosť zápisníkmi a plánovačmi. Nemám jeden, ​​ale celkom tri plánovače v taške. Tri, dámy a páni. Je to šialené? Áno, je. Je to príliš veľa? Nie, nikdy nemôžete mať príliš veľa plánovačov. A oh, môj bože, spustili nové bulletinové časopisy? Pretože prisahám, potrebujem nový, hoci môj starý nie je ešte zďaleka zaplnený. Dnes vás oboznámim so zvykmi pri plánovaní blogu.

Moje boje a návyky

Milujem plánovače. Takže je to len prirodzené, ak sa ma často pýtajú, ako vyzerá moje blogovanie. Existuje niekoľko týždňov, kedy som odpovedal: „Postujem denne v tomto presnom poradí“. Ale sú tu týždne, keď moja odpoveď je: „Plánovanie? Pff, kto potrebuje plánovač! “ popri pohľade na stoh papierov na mojom stole. Dnes je čas povedať: Stále to zisťujem. Chcem sa podeliť o svoje boje a svoje návyky, ktoré prichádzajú s rastúcim blogom a touto malou vecou, ​​ktorú nazvali „plánovanie blogov“. Rýchla zábava fakt: Napísal som tento príspevok presne hodinu predtým, než sa to stalo. Iný rýchly zábavný fakt: pravdepodobne to nie je taká zábava pre mojich kolegov z blogového tímu. Prepáčte.

Aktualizovať kedykoľvek chcem alebo naplánovať svoje príspevky?

Po dlhú dobu som blogoval vždy, keď som chcel. Mal som týždne, kedy som publikoval denne. Ale prišli aj mesiace, kedy som publikoval iba jeden alebo dva príspevky. Môžete si to predstaviť v mojich štatistikách. Ako budete brať blogovanie čoraz vážnejšie, možno budete chcieť, aby sa vážnejšie uvažovalo aj o zvýšení vašej frekvencie publikácií. Takže keď som sa rozhodol, že chcem rásť, rozhodol som sa, že by som chcel zverejňovať denne. Sedemkrát týždenne. Bolo to dobré dva týždne. A potom som nemal blog niekoľko dní. Prečo?

Priority: kontrola

V dnešnej dobe je nespočetné množstvo blogov a majú šialené ciele. Chcem často aktualizovať. Rozhodol som sa, že by som chcel zverejňovať príspevok každý pracovný deň, takže je to od pondelka do piatka. Počas víkendu zvyčajne píšem svoje príspevky na pondelok a utorok. Môj stredajší príspevok je napísaný počas pauzy na obed, pretože v stredu nie som v kancelárii. V stredu večer píšem a naplánujem svoj príspevok na štvrtok. Zvyčajne ma to vie poriadne dojať, pretože osvetlenie nie je vhodné pre fotografie. A vo štvrtok buď dokončím môj príspevok na piatok alebo sa snažím dokončiť ho hneď po večeri. Dostali ste závraty po mojom rozvrhu? Mám tiež bolesť hlavy. Je to šialené. Potrebujem plánovanie. A viac hodín denne, prosím!

Plánovanie blogu

Momentálne sa snažím nájsť dokonalý rozvrh príspevkov. Ako mnohí z mojich kolegov blogerov tam pravdepodobne už vedia, existujú dni, kedy môžete napísať päť dokonale dobrých príspevkov. Ale sú tu aj dni, kedy nemôžete dostať ani jeden vzdialene dobrý príspevok. Nechcete, aby vaši čitatelia poznali váš boj, takže v ideálnom prípade by ste mohli dokonca chcieť mať približne desať príspevkov, ktoré sú pripravené na naplánovanie týchto dní.

A potom je tu niečo nazývané rovnováha. Mohol by som mať sedem príspevkov pripravených na Disneyland v Paríži, ale moji čitatelia, ktorí nemajú radi Disney (horor), nemusia navštíviť môj blog na týždeň alebo sa rozhodli, že prestanú s návštevami úplne. Takže som spravil v pondelok svoj Disneyland v Paríži a príspevky súvisiace s cestovaním. V piatok publikujem recepty a ostatné dni idem do YOLO! Alebo existuje iný nový buzzword, pretože YOLO je už zastaraný?

Zostatok je kľúčový. Štruktúra tiež. Ale nemusíte mať radosť robiť cestovné posty každý pondelok, DIY príspevok v utorok, osobný príspevok v stredu, shoplog vo štvrtok a recepty v piatok.

Môj záver? Každé plánovanie blogov je osobné. Musíte zistiť sami, čo očakávate od vás a vašich návštevníkov. Môžete byť jedným z mála, ktorý dostane tony hitov, pretože napíšete epický, 5000-slovný post každý mesiac. Alebo môžete byť ten, ktorý sa aktualizuje dvakrát alebo dokonca trikrát denne.

Viem, čo mi momentálne chýba. Potrebujem správny redakčný kalendár. Skúšal som Trello aj rôzne redakčné pluginy, ale pre mňa nič nefungovalo. Takže sa teraz odhlásim a prejdem do najbližšieho papiernictva.

Potrebujem nový papierový plánovač pre môj blog!